User login

Error message

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in eval() (line 1 of /var/www/thot-soft.com/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Undefined offset: 1 in nice_menus_block_view() (line 306 of /var/www/thot-soft.com/web/sites/all/modules/nice_menus/nice_menus.module).

Blog History

Maven repository kezelés Sonatype Nexus-al

Nagyobb projekteknél elégé gyakori, hogy a használt komponenseket nem lehet fellelni egy adott repóba, hanem több helyről kell összegyűjteni. Ráadásul ezt meg kell ismételni minden egyes projektnél. Mi lenne, ha lehetőségünk lenne arra, e sok repó helyett csak egy repót használjunk, amely képes lenne a többi repóval kommunikálni, és adott esetben azoktól lekérni, majd a programozó felé elérhetővé tenni a komponenst?

Hungarian

Projektkezelés Maven3 rendszerrel - II rész.

A projekt állomány - pom.xml felépítése

A pom.xml a központi szereplő ami a maven3 projekteket illeti. A legegyszerűbb felépítése a következő (ezt generáltuk le az előző blog bejegyzésben):

 

Hungarian

Projektkezelés Maven3 rendszerrel - I rész.

A HelloWorld alkalmazásoktól eltekintve kijelenthetjük, hogy minden projektnek szüksége van valamilyen projektkezelő rendszerre. Egyesek megoldják azzal, hogy külön ezzel nem foglalkoznak, a projektkezeléshez elegendő amit a kedvenc Java forráskód szerkesztőjük biztosít (pl. Eclipse, Netbeans, JDeveloper, stb.). Akiknek ez nem elég, beleértve jómagamat is, azok keresnek egy projektkezelő rendszert amellyel egyszerűsíthetik a fejlesztésnek e részét.

Hungarian

Blog Authors

Blog History