User login

Error message

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in eval() (line 1 of /var/www/thot-soft.com/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Undefined offset: 1 in nice_menus_block_view() (line 306 of /var/www/thot-soft.com/web/sites/all/modules/nice_menus/nice_menus.module).

A Java fejlesztés hasznos eszközei

A Java fejlesztők hozzászoktak ahhoz, hogy rengeteg nyílt forráskódú program könyvtár áll a rendelkezésükre. Ezek ismeretével és hatékony használatával lényegesen lehet  rövidíteni az alkalmazások fejlesztési idején. Hogy milyen program könyvtárakat kell használni, azt általában a feladat határozza meg. Ugyanakkor van egy eszköz halmaz, mely minden fejlesztéskor használható, s bár direktbe nem épül be a készülendő rendszerbe, mégis lényegesen javíthat az előállított kód minőségén, a hibajavításon töltött idő nagyságán és merőben segíti a csoportos fejlesztéseket.  Ezen eszközökről tervezek írni a most következő blog bejegyzéseimben. A bejegyzéseket elsősorban kezdő programozóknak szánom, akik még nem ismerik annyira, hogy mi is lenne hasznos a Java alapú fejlesztésekhez. Az eszközök egy része kifejezetten a csoportmunkához való, de egy részük nyugodtan alkalmazható az egyszemélyes projektekben is.

A nyílt forráskódú eszközök amelyek hasznosságáról írni akarok a következők:

Ezen eszközök hatékonyan kombinálhatok (pl. a Hudson-ba integrálható a Sonar, mely így minden egyes fordításnál a Sonart is lefuttatja, így ellenőrizve a kód minőségét, menet közben) és nagyon sokat segíthetnek a fejlesztőknek. Remélem a további blogbejegyzésekből ez ki is derül.

 

 

Hungarian

Blog Authors

Blog History